Virtuális látogatás Spanyolország főbb látnivalóiban

1. Sagrada Familia, Barcelona

A katedrális egy román templom, és egy mór mecset helyére épült. A II. Jakab uralkodása alatt kezdődött munkát (1298) csak a XIX. század végén, a homlokzat elkészítésével fejezték be. A hatalmas gótikus épületben egy román kápolnát, és egy csodálatos kerengőt láthatunk. Sétálj virtuálisan a Sagrada Familiában!

sagrada-familia-barcaleno-latnivalok.jpg

2. La Alhambra, Granada

A letűnt mór világ legjobb állapotban lévő vára Spanyolország egyik legnépszerűbb látványossága. Alhambra palotája a tér, a fény, a víz és mór stílusú díszfaragások legkifinomultabb ötvözetének mesterműve. Az árkádok, mint kőből készített gobelinek, a falakon díszes motívumok szinte életre kelnek. Az idelátogatók úgy érezhetik, mintha egy hatalmas nagy ékszeres ládát nyitnának ki. Virtuális tour az Alhambra palotában.

alhambra-palota-oroszlanos-udvar.jpg

3. Ciudad de las Artes y las Ciencias, Valencia

Valencia legmegkapóbb modern része, a Művészetek és Tudományok Városának futurisztikus épületegyüttese a városközpont és a kikötő között, egy tó körül épült, nagyrészt a valenciai származású Calatrava tervei szerint. A komplexumban helyet kapott egy tudományos központ, IMAX mozi, és egy planetárium is, valamint Európa legnagyobb oceanográfiai parkja. Nézz szét itt is virtuálisan!

muveszetek-tudomanyok-varosa-valencia.jpg

4. La Giralda, Sevilla

A sevillai katedrális harangtornya, a La Giralda a mór építészet páratlan öröksége, az almohádok által épített XII. századi mecset része. Az eredetileg minaretnek épült torony tetején lévő bronzgömböket, a XIV. században keresztény szimbólumokra cserélték ki. A harangtornyon ma látható széljelző, vagyis a La Giralda, a Hitet ábrázolja. Virtuális tour itt

giralda-sevilla-latnivalok.jpg

5. Catedral, Burgos

Spanyolország harmadik legnagyobb katedrálisát 1221-ben alapították. A három évszázadon keresztül zajló építkezésekben Európa legnagyobb mesterei vettek részt, és először a hajó és a kerengő készült el. A szinte teljesen gótikus templomon francia, német, és németalföldi hatásokat láthatunk. Virtuális tour a burgosi Katedrálisban.

katedralis-burgos-latnivalo.jpg

6. Mezquita, Córdoba

A katedrálissá lett egykori mór mecset,a Mezquita, vagyis a Nagymecset, az iszlám ibériai hatalmát szimbolizálta. Az eredeti építése 785-ben kezdődött, s csak két évszázad múltán fejeződött be, így az évszázadok alatt továbbfejlődő mecset több stílusjegyet is magára vett, amelynek az oszlopcsarnoka egyedülálló látványt nyújt. A XVI. században egy katedrális építettek a mecsethez, melynek egy részét később lerombolták. Lépj be ide is, és nézz szét!

nagymecset-cordoba-mezquita-latnivalo.jpg

7. Aceudocto, Segovia

Az I. század végén épült római vízvezetéket egészen a XIX. századig használták. Az ókori várost a rómaiak tették fontos katonai bázissá, viszont egyetlen más emlékművet sem találhatunk ma Segoviában. A vízvezeték 818 méter hosszú, az alsó boltívek magassága 28,5 méter. A kötőanyag nélküli vízvezeték tökéletes mérnöki munkáról tanúskodik. Nézd meg virtuálisan most.

segovia-viaducto-vizvezetek-latnivalo.jpg

8. Catedral, Santiago

A Szent Jakab emlékére emelt barokk katedrális a kereszténység egyik legnagyobb szentélyéhez méltó fenséges látványt nyújt. Ikertornyai magasan, 74 méter magasan emelkedik az ég felé. A híres, faragott Pórtico de Gloria (az apostolokat és prófétákat ábrázoló Gloria kapuja ami a XII. században készült), a keresztény művészet egyik csodás alkotása mögött ma is ugyanaz a fenséges belső tér várja az érkezőket, mint a középkorban. Sétálj körbe a santiagói Katedrálisban!

katedralis-santiago-latnivalo.jpg

9. Torre de Hércules, La Coruna

A Torre de Hércules Európa legrégibb működő világítótornya. A római építményt a XVIII. században újították fel, és még ma is világít. Belül 242 lépcső vezet fel a tetejéig, ahonnan elénk tárul a végeláthatatlan óceán. Menj fel a toronyba virtuálisan.

hercules-torony-a-coruna.jpg

10. Teatro Real, Madrid

A spanyol főváros Királyi Palotájával szemben -vagy szinte az árnyékában- áll a Teatro Real, vagy Teatro de la Ópera épülete, melyet 1850-ben avatott fel II. Izabella születésnapja alkalmából. A Királyi Operaház viszontagságos múlttal rendelkezik. Jelentkezz be virtuálisan!

teatro-real-madrid-opera-epulete-latnivalo.jpg

Spanyolországi utakért, túrákért, és városlátogatásokért pedig nézz körül a Spanyolban Otthon weblapján!

Még több spanyolos témáért, történetért és érdekességért látogass el a SPOTT Facebook oldalára!