Tűzpiros flamenco festi be Budapest nevezetességeit

Pirók Zsófia flamenco táncművész neve nem ismeretlen a műfaj hazai rajongóinak és tanulóinak köreiben. Mint honlapján is olvashatjuk, édesanyjának köszönhetően a flamencóval való kapcsolata már szinte születésének pillanatában elkezdődött. 19 évesen felvették a sevillai Conservatorio Profesional de Danza flamenco szakára, ahol tudását professzionális szintre emelve, táncművész diplomát szerezett a konzervatórium első külföldi végzőseként. 

flamenco_in_the_city_3.jpg

Egy kicsit is ismerve a flamencót ez elképesztő dolog, hisz az élet örömeinek és bánatainak erőteljes művészi kifejezése, az andalúz lélek legmélyebb érzéseit mutatja be. Andalúziai tanulmányai alatt számos fellépése volt különböző sevillai flamenco klubokban és színházakban, ahová azóta is rendszeresen visszajár előadni, és továbbfejlődni.

Külföldiként ez óriási tett, hatalmas tehetség, szorgalom és tanulásvágy kell egy ilyen út kikövezéséhez. Mindaz az energia ami a flamenco műveléséhez kell, benne van legújabb videójában, ami Kálló Péter videós és fotográfussal közösen készült. Az alkotók, azoknak a művészeknek a jelenlegi helyzetére hívják fel a figyelmet, akiknek a járványhelyzet miatt új utakat kell keresniük.

Bevallom, nekem nem kell sok, hogy jó értelemben kirázzon a hideg ha flamenco zenét hallok és/vagy táncot látok. A "Flamenco in the city" pezseg az energiától! Alicia Carrasco flamenco-énekesnő hihetetlen érzelmekkel teli hangja, és Pirók Zsófia tánca a vibráló tűzpiros ruhában Budapest nevezetességei ellőtt megtölti élettel a kihalt fővárosi utcákat. 

Fedezd fel Madridot, és spanyol utazási tippekért keresd a Spanyolban Otthon weblapját!

Még több spanyolos témáért, történetért és érdekességért pedig kövesd a SPOTT Facebook oldalát!