Spanyol flamenco a kifutón

Akit egy kicsit is érdekel a spanyol kultúra, azt biztos nem hagyja hidegen a flamenco. Azonkívül, hogy a flamenco egy tradicionális tánc és zene, önmagában egy életérzés, amibe ha nem születik bele az ember, vajmi kevés eséllyel indul, hogy valaha is teljes egészében meg- vagy átélje azt. Mégis, évente több ezer turista kíváncsi erre a világra, de a számukra rendezett vacsorával egybekötött bemutatókon, az Andalúz művészet szele épp, hogy csak körbelengi az embert.

simof1.jpg

A flamenco művészet egy külön bejegyzésre méltó téma, így most csak a nagyon látványos ruhák világába látogatunk el. Mint, ahogy a divatvilágban megszokott, évente új flamenco trend születik, a neves tervezők ruhái felismerhetőek sajátos irányvonalukról, és természetesen minden nőnek megvan a kedvenc ruhatervezője. Az év első hónapjaiban, január végén, és február elején több ismert divatbemutatót rendeznek, amelyek közül az egyik leghíresebb, az idén 23. alkalommal megrendezett sevillai SIMOF Pasarela (febr.2-5.) Az elmúlt vasárnap véget érő, több napos kiállításra, és bemutatóra, megszámlálhatatlan új ruhaköltemény érkezett. De megtalálható volt itt minden fontos kiegészítő is, a cipőkön, a hímzett vállkendőkön, a hajtűzökön át, egészen az egyedi méretre készített castañueláig.

simof2.jpg

Tehát semmi sem hiányzott, hogy a szezon indulása előtt, mindenki felkészüljön a legújabb divatból, mivel egy spanyol nőnek a megfelelő flamenco ruha kiválasztása épp olyan fontos, mintha épp menyasszonyi ruhát keresne magának. Az üzletek innentől kezdve tele vannak nézelődőkkel, és vásárlókkal, a májusban kezdődő andalúziai feriákon, érthető módon, minden nő a lehető legcsinosabb, és a legtrendibb ruhakölteményekben szeretne megjelenni. A választék óriási, a döntés nehéz, viszont biztos hogy idén se marad senki új ruci nélkül!

Nem fogok fukarkodni a képekkel, összesen 10 tervező, 10 ruháját válogattam ki az idei év felhozatalából, hogy biztos mindenki megtalálja a neki tetszőt! A tervezők minikollekciói alatt, pedig eldöntheted, hogy neked melyik jön be. Szavazz Te is, és nézzük, milyen a magyar ízlés a spanyol flamenco ruhák terén! :)

1. Atelier Rima

2. Carmen Vega

3. Abanico Artesanía

4. Hermanas Serrano

5. Aldebarán

6. Isabel de Vargas

7. Alejandro Santizo

8. Pepa Mena

9. Arte y Compras

10. María Ramírez

Az összes fotó forrása wappissima.es flamenco divatoldal!

Még több spanyolos témáért, történetért és érdekességért látogass el a SPOTT Facebook oldalára!

Spanyolországi túrákért pedig nézz körül a Spanyolban Otthon weblapján!