Készen állsz a folytatásra? Befejeződött A nagy pénzrablás 5. évadának forgatása

Várva várt hír érkezett tegnap a Netflix hivatalos média csatornáin, és mindössze egy képpel kürtölték világgá: befejeződött A nagy pénzrablás (La Casa de papel) 5. és egyben utolsó évadának forgatása! A jelenetek felvételeit még tavaly nyáron kezdték el, és szűk egy éves  munka után, már csak a végső simítások vannak hátra, így bátran bizakodhatunk benne, hogy még az idén ősszel képernyőre tűzik.

nagy_penzrablas_5_evad.jpg

"Que vayan corriendo las paellas por el Banco de España: La Resistencia ha terminado el rodaje de La casa de papel 5"

Árassza el a paella a Spanyol Bankot: Az Ellenállás befejezte a Nagy Pénzrablás 5 évadának forgatását.

A Netflix végsőkig fokozza a rajongók kíváncsiságát, hisz csak egy pár szavas közleményt írtak a képhez, miszerint "alig várjuk, hogy bemutassuk a történet végét. Le fog esni az állatok!". Sok minden eddig sem derült ki a történet várható befejezéséről, de garantálják, hogy teli lesz meglepetéssel. Csupán annyit lehet tudni, hogy az 5. évad nyitó jeleneteit Stockholmban forgatták, és hogy a sorozat 3 új karakterrel bővül, köztük például a szívtipró Miguel Ángel Silvestre spanyol színésszel, akit a Velvet, Sense8, Narcos sorozatokból ismerhetünk.

A vörös overálos, Dalí maszkot viselő rablók történetét eddig 65 millió ember nézte meg a Világon, így az alkotóknak nem kis fejtörést okozhatott, hogy egy ütős, és izgalmas lezárást találjanak ki. A 10 részes évadban látni fogjuk, hogyan oszlik szét a Professzor csapata, és egy extrém és epikus sorozatot fogunk látni - mondta Álex Pina, a sorozat gyártójának fő motorja. Azt is elmesélte, hogy egy évig gondolkoztak rajta, miként törjék meg a csapatot, és hogyan helyezzék a főhőst az eddig ismert eseményekkel szembe, úgy hogy ezek a szituációk visszafordíthatatlanul megváltoztassák a többi szereplő történetét. "A hatóságok elleni háború eléri majd a legszélsőségesebb és legvadabb szintet, de az évad teli lesz érzelemmel is".  Egy korábbi interjúban annyit mondott még a befejező szériáról, hogy "Az adrenalin kódolva van A nagy pénzrablás DNS-ében. Harminc másodpercenként történik valami, ami kibillenti a karaktereket, és valamilyen fordulatot okoz a történetben. Ez az adrenalin keverve az összetett, megbabonázó és kiszámíthatatlan karakterekkel és érzéseikkel, a bankrablás végéig ki fog tartani".

Álex Rodrigo, a sorozat készítőinek igazgatója hivatalos kommunikációjában a következőket mondta: " Vége a forgatásoknak. Óvatosságból csak ennyi, nehogy spoiler legyen. Ez a munka megváltoztatta az életem, felfordította mindannyiunk életét. Mindent köszönök: La casa de papel!" De hasonlóan szűkszavúan, és elérzékenyülten nyilatkozott Koldo Serra, a forgató stáb egyik tagja: "Érzelmi és fizikai másnaposság. Csaknem három év után véget ért a La casa de papel forgatása, amely eddigi életemben a legvadabb, legintenzívebb és legszebb élmény mind szakmailag, mind személyesen. Elhagyok egy családot, akiktől rengeteget tanultam. Óriásiak vagytok! Nagyon köszönöm mindenkinek!".

Készen álltok? Kezdődhet a vége?!
nagy_penzrablas_5_evad_tokio.jpg

Fedezd fel Madridot, és A nagy pénzrablás helyszíneit a Spanyolban Otthon weblapján!

Még több spanyolos témáért, történetért és érdekességért pedig kövesd a SPOTT Facebook oldalát!